Tuesday, February 23, 2010

Kota Bharu Grik Taiping

sambung entry lepas..

Oleh sebab habis dah borong kat Kuala Trengganu, kat Kota Bharu tak banyak jalan, sampainya malam, cadang nak carik hotel tapi jem kat jalan dan ramainya manusia ya rabbi. Cik Zi kawan tipah jemput kami bermalam di Pulai Chondong, spesifik lagi Kg Mata Air, Alhamdulillah layanan A class juga, Hanya Allah yang mampu membalasnya. Siang besoknya 16/2/2010 pagi-pagi pi KB tunggu wadi kat tepi SUK.

Wadi mahu tunjukkan kedai cincin (jate) sebab finishing dan ornament cincin kelantan adalah paling finest bagi saya setakat ini. Batunya pula zamrud aquamarine dan alexandria dari mesir. siap nanti cuti penggal pertama (tengah bulan 3), hat tipah pulak ada bahagiannya juga, nanti suruh wadi tolong ambil. lepas tu baru jelajah pasar siti khadijah, tak havoc sangat macam kat pasar payang, design menarik baju batiknya tapi ngenangkan duit dah habis banyak kat KT, layan mata je lah. Mungkin sebab dah letih, maka langsung takde gamba kat KB.

Petang tu lepas belasah beras serindit kat rumah cik zi kami pun bertolak balik ke Perak ikut Grik, mencabar gila jalannya, belasah OD Avanza cukup-cukup. so dari Tanah Merah pukul 4 sampai taiping pukul 10.30 malam, untung tak terserempak gajah tengah jalan.

dekat Taiping 17/2/2010 bagi can Tipah dan anak-anak rehat, saya keluar tengok Taman Tasik Taiping, kedamaian taman ini membuatkan saya berniat sekiranya panjang umur, ingin sisa hidup dihabiskan disini. serenity, tranquility just name it!





Malamnya bawa tipah dan anak-anak makan kat koeteow dolly, glamer kat taiping, cubalah rasa, tapi kalau nak makan belah malam tahap kesabaran menunggu adalah dituntut.



OK, ni pose istimewa budak kecik si Ripfeki, kecik-kecik lagi dah jalan pantai timur, besok besar jadi macam abah dan maknya kaki jalan InsyaAllah. duit ada jangan kedekut, berjalanlah dimuka bumi, nikmatilah keindahan ciptaan Ilahi.


1 comment:

JIVEBUMZ said...

amboi jalan jauh nampakkk

comei la anak ustaz tu!