Monday, June 13, 2011

A DAY AT MUSEUM (ROAD TO LANGKAWI)

1. Sebelum berangkat ke Langkawi (Year Feast) rombongan nenek transit kat Taiping, hannan dan keluarga pergi ke muzium tepen (Taiping) kat atas kiki, nenek, dan tengkorak gajah eksiden dengan keretapi. ayah cakap dia banyak belajar sejarah masa sekolah rendah kat sini dulu-dulu, dia suka masuk sebab free!

2. Semua excited, termasuk ummi walaupun rasanya dah lebih sekali dia masuk muzeum ni, hannan steady jerk!


3. Everybody in good mood, ok la tu lepas ni guna tenaga nak panjat gunung mat cincang pulak.


4. Dulu muzium ni tak friendly langsung, takleh kamera, takleh bising.. keadaan berubah, akhirnya kerajaan sedar, sejarah kena belajar dengan aktif bukan pasif macam dulu, ummi suka bebeno nampaknya ...paling kanan.


5. semua eksen, bergaya depan pelamin sebelum Iwan kawin lepas raya Aidilfitri ni, semua yang diatas adalah supervisor dan kuli masa kenduri kawin nanti, hannan ntah dimana. (semua kaum hawa first gen keluarga sukiman dan zainah.
6. Gambar dibelakang tiada kena mengena dengan manusia kat depannya, belakang tu melayu proto, depan melayu proton. cantik! hannan suke suke suke!
7. depan singgahsana kesultanan perak (dulu-dulu), ni yang ummi suka jalan bawa adik-adik, hannan ramai orang pegang, ummi boleh relek.
8. Hannan ummi dan ayah.
9. kiki pi la duduk tengah! semua nak duduk depan mana ummi nak duduk pulak!. Hannan tarik rambut kiki, suruh dia duduk tempat lain.. woitt jangan gaduh!

2 comments:

saf said...

wah, berkumpul 2 keluarga sekali. best tu. jalan ramai2 seronok.tapi tang naik2 feri tu yang saya fikir panjang, tunggu anak2 besar biar dia bawak beg2 dia sendiri. Pernah juga buat family day ke Langkawi menyewa bas sampai ke kedah,lepas tu nak hangkut barang pergi balik naik feri sakit.. :) Tahniah.

abu razeen said...

ni baru keluarga mentua dari Kluang, bersama ipar duai kecuali seorang yang bujang, pac dia 10 dewasa, 2 bawah umur dan 2 baby. mak taiping nak ajak pi pangkor pule, dia tak pi langkawi sebab dah selalu pi.